FOTO'S ONLINE!

Op onze fotopagina kun je nu alle foto's bekijken van Carnaval 2023. Foto's van onze optocht, het optochtbal en van het gemaskerd Carnabal staan online. 

Met grote dank aan onze fotografen:

Johan Rigters, Ruud van Breda en Theo Rutjes!

CARNAVAL 2023!

Na twee jaar niet of beperkt carnaval te hebben kunnen vieren, keert het mooiste feest van het jaar dit jaar weer terug zoals we het kennen en zoals het hoort,

Wij zijn trots en blij dat we weer een erg mooi programma hebben in ons Schottelzakkenrijk voor jong en oud en voor ieder wat wils!

We trappen carnaval op vrijdagochtend af op basisschool de Vier Heemskinderen waar er een heuse "kroegentocht"zal zijn op een aantal locaties rondom de school.

Vrijdagavond is er voor ALLE jeugd t/m 15 jaar de Dammertjes battle. Hierbij zal in groepjes een diversiteit aan leuke spellen en quizen worden gespeeld.

Vanaf 21.30 maken we plaats voor iedereen vanaf 16 jaar. Bij de Dammers battle zal in groepen gestreden worden in een diversiteit aan spellen en pubquiz. Natuurlijk is er ook volop ruimte en tijd voor feest, muziek en gezelligheid.

Zaterdag keert gelukkig na 2 jaar afwezigheid onze optocht ook weer terug! De optocht zal starten om 13.11 uur, Er zal weer een diversiteit aan (jeugdige) individuelen, loopgroepen en wagens door de straten van Deursen-Dennenburg trekken. Voorafgaand aan de optocht gaan we er op het Kerkplein eendje doen om warm te draaien. Voor iedereen die wil en zin heeft een feestje bouwen! Neem je eigen drank mee. Toiletvoorziening is aanwezig.

Direct na de optocht gaat het feest verder in onze Residentie Onder d'n Plag met het optochtbal! Met natuurlijk de prijsuitreikingen van de optocht!

Op zondagavond vind in Onder d'n Plag het Hordfest plaats. Een feest voor de jeugd van 12 t/m 15 jaar.

Maandagavond is het dé feestavond van onze Prinses Brenda. Met het gemaskerd carnabal beloofd het weer een groot feest te worden! De muziek zal worden verzorgd door DJ Rick en de feestact dik&Gezellig! We hanteren deze avond een All-in entree van 25 euro per persoon voor leden van onze vereniging. Hierbij heb je onbeperkt fris, (rosé)bier en wijn. Toegang is vanaf 16 jaar.

Dinsdagmiddag is het Kroostfestival, met daarin veel activiteiten, muziek, dans en gezelligheid voor het hele gezin!

Dinsdagavond gaan we lekker dansen en aan de zwier. en sluiten we de carnaval in ons Schottelzakkenrijk af met de Zwieravond

DATA VIJFSTERRENFEEST BEKEND!

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 september 2023 keert ons jaarliojks terugkerende Vijfsterrenfeest weer terug! Een dorpsfeest bomvol gezelligheid en sportiviteit op het Evenemententerrein in Demen.

Meer informatie betreffende programma en kaartverkoop volgt snel.
 

PRONKZITTINGEN 2023 EEN GROOT SUCCES!


Jaargang 46 en editie 45 van onze welbekende Pronkzittingen kunnen als een groot succes worden beschouwd. Nadat er 2 jaar geleden door corona helaas geen Pronkzittingen konden plaatsvinden, en deze in 2022 eenmalig in maart zijn geweest, keerden we dit jaar weer terug als vanouds en volgens traditie in het derde weekend van januari.
.
Met 10 acts van eigen bodem, in een erg mooie mix van cabaret, muziek, dans en show was er voor ieder wat wils te aanschouwen op het podium.
Waar Dedico traditiegetrouw de aftrap verzorgd, ging de raad van velen dit jaar vis verkopen vanuit de viskraam op het kerkplein, en daar werd natuurlijk de nodige dorps nieuwtjes (lees roddels) besproken.
Het demoteam van Lotte Dans knalde weer op het podium met een strakke en moderne dans, en verzorgden de Schottelsletten een "mini B" poppenkast.
De Gevederde Vrienden, onze club van oud Prinsen en Adjudanten ging op zoek naar wie de échte Prinses Brenda is tijdens de spelshow "Wie van de 3".
En de jongens van CV Tis Alt Wa (die ook de onthulling hebben verzorgd) speelden een spelletje Wie is het!? Met op het speelbord louter "bekende" Over d'n Dammers.


Erg mooi om te zien dat ook enkele debutanten, en vrienden van onze Prinses het podium wisten te vinden.
Zo stond Brenda's eigen vrouw Janneke als Kim H. op het podium en werd ze zowel op zaterdagavond als op zondagmiddag verrast door haar vriendengroep Maltisbaba.
Ook Jeugdwerk ODD (waar Brenda medebestuurslid is) had de moeite genomen om een filmpje op te nemen, waarin iedereen kon zien wat onze Prinses haar talenten zijn.
Op beide dagen was de laatste act voor chef-kok Camiel van Thiel die dit jaar de ton verruilde voor een restaurant tafel, en er samen met zijn compagnon Martijn van Maren een erg grappig en ludiek etentje van maakte in restaurant "Nog eendje dan".

Behalve leuke en grappige acts die door de vele bezoekers erg goed werden ontvangen en gewaardeerd, was er op het podium ook even ruimte voor een formele gebeurtenis. Te weten het afscheid van de gestopte bestuursleden Henrie Brands en Mark Kuijpers. Beide heren werden bedankt en toegesproken met mooie woorden, en na vele jaren van trouwe en tomeloze inzet afscheid namen van onze vereniging.

Nagenieten van deze editie van onze Pronkzittingen kan op deze site met de vele foto's die gemaakt zijn door Johan Rigters.

Via deze weg willen wij iedereen bedanken die deze Pronkzittingen mede mogelijk hebben gemaakt. Op naar volgend jaar!


Meld je aan voor onze optocht!

Carnaval komt gelukkig al snel dichterbij. Een carnaval waarin de traditionele optochten ook weer terug zullen keren na 2 jaren (corona) afwezigheid.

Zo keert ook de optocht in ons Schottelzakkenrijk terug. Aanmelden voor deelname is verplicht. Dus wil je meedoen als individueel, met een loopgroep of met een wagen? Meld je dan snel aan via onderstaande link:

PRONKZITTINGEN 2023!

In het nieuwe jaar keren onze vertrouwde pronkzittingen weer terug naar de oude, vertrouwde data in het derde weekend van januari.

Op zaterdagavond 21 januari en zondagmiddag 22 januari zal het podium in Onder d'n Plag weer gevuld worden met artiesten van eigen bodem. Het belooft weer, zoals jullie gewend zijn een variërende avond en middag bomvol amusement en entertainment te worden dat je echt niet wilt missen.

Op zaterdagavond start het programma om 20.00 uur. De deuren openen om 19.00 en de entree bedraagt 11 euro.

De zondagmiddag openen de deuren om 13.00 uur en zal het programma starten om 13.30 uur. Ook hier bedraagt de entree 11 euro en is dit inclusief koffie/thee en een snee krentenmik.

Wil je zeker zijn van een plek in de zaal, koop dan nu je kaartje(s) via de online voorverkoop.
Dit kan gemakkelijk en snel via onderstaande link.

Zorg dat je erbij bent zodat ook jij de volgende dag kunt zeggen:
"Wat was het weer geweldig, en wat hebben we ontzettend gelachen en genoten".

Bestel hier je tickets!

We bakken ze weer bruin!

Ook dit jaar zullen wij van CV De Schottelzakken weer de lekkerste oliebollen, krentenbollen en appelbeignets bakken op oudjaarsdag!

U kunt de vers gebakken oliebollen, krentenbollen en appelbeignets zelf afhalen bij onze baklocatie. Deze is te vinden bij Camiel van Thiel aan de Hoogstraat in Deursen.
Daarnaast zullen wij met onze oliebollenkraam op bepaalde tijdstippen op een aantal plekken in Over d'n Dam staan waar u alle zelfgebakken lekkernijen kunt kopen.

De tijdstippen en locaties zijn als volgt:

10.30 - 11.00 uur : Neerlangel, bij de kerk

11.15 - 11.45 uur: Demen, bij de kerk

12.00 - 12.30 uur: Dieden, bij Bernard van Huisseling

De gehele dag vanaf 08.00 tot 14.00 uur: Deursen, Hoogstraat bij Camiel van Thiel

Naast deze vaste locaties is het plaatsen van bestellingen ook mogelijk. Bestellingen kunt u doorbellen, of SMS-en (LET OP! Géén WhatsApp!) naar Rens van Lieshout op 06 30 70 17 17 of gebruik het bestelformulier hieronder:

/oliebollen


Brenda van Zwam heerst over het Schottelzakkenrijk!

Prinses Brenda d’n Urste en adjudantes Carien van Boxtel en Steffi Kuijpers regeren het komend carnavalsjaar over het Schottelzakkenrijk Over d'n Dam. Zij werdenzaterdag 5 november onthuld in Onder d'n Plag in Demen


Brenda van Zwam, 36 jaar jong, is geen onbekende in Over d’n Dam. Ze is opgegroeid in Demen en woont samen met haar vrouw Janneke en hun twee dochters Soof (7) en Fem (5) aan de Maasdijk. In het dagelijks leven is Brenda werkzaam als intern docent bij Ezzy’s. Verder is ze actief binnen het verenigingsleven, waar ze zich inzet voor Jeugdwerk DDDD.

Adjudante Carien is 34 jaar en opgegroeid in Dieden. Ze woont sinds kort ook aan de Maasdijk, maar dan in Ravenstein. Carien is werkzaam als beauty consultant bij Shiseido group.

Adjudante Steffi werd 35 jaar geleden geboren en woont samen met Bart in Deursen, waar ze ook is opgegroeid. Sinds enkele maanden vormen zij een gezinnetje met zoontje Mees. Steffi is werkzaam als IC- en wondverpleegkundige in het Radboud UMC.

Vanaf de basisschool zijn deze drie dames al bevriend en ze hebben ook gezamenlijk gevoetbald. Verder zijn ze al jaren lid van de welbekende carnavalsgroep De Schottelsletten.Aangezien carnaval vieren weer kan, luidt de leus: ‘Nog eendje dan!’


Prins(es) receptie 2022

Op zondag.6 november bieden we iedereen de gelegenheid om onze nieuwe hoogheden en complete gevolg te komen feliciteren tijdens de Prins(es) receptie. Dit jaar vind de receptie niet plaats in onze residentie Onder d'n Plag maar in Café Tante Es aan de Maasdijk 67 in Demen.

Aanvang receptie: 16.00 uur

Einde receptie: 18.00 uur

Prins(es) onthulling 2022!


Op zaterdagavond 5 november trappen we het carnavalsseizoen officieel af met de onthulling van onze nieuwe Prins of Prinses en zijn of haar gevolg. We starten de avond omstreeks 20.00 in onze residentie Onder d'n Plag waar we eerst afscheid zullen nemen van onze huidige Prins Dennis en zijn Adjudant Tom. Rond de klok van 22.00 zal de onthullimg plaatsvinden van onze mieuwe hoogheden, waarna we er een mooie feestavond van gaan maken met medewerking van DJ Joey Festa. .


Impressie Rondom d'n Plag!

Met elkaar - Voor elkaar!

Wij zoeken jou!


Wil jij graag op het podium staan, alleen, als duo of in een groep? Heb je een leuke act, sketch, dans of zang talent? Dan is onze pronkzitting commissie op zoek naar jou!

Meld je aan via pronkzitting@schottelzakken.nl of via het contactformulier op onze website.