Prins Jan d'n Derde is voor de tweede keer Prins van het Schottelzakkenrijk!

 

 

In een bomvolle Plag is  de nieuwe Prins bekend gemaakt voor het komende seizoen. Jan van Schadewijk zal gaan regeren als Prins Jan d’n Derde. Zijn adjudanten zijn de gebroeders Zegers.

Jan van Schadewijk, 50 jaar jong, is geboren en getogen in Deursen-Dennenburg. Getrouwd met Mascha en samen hebben zij twee zonen, Jan en Gijs. In het dagelijks leven is hij mede-eigenaar van de Grote Laak Steinvoort, een bedrijf dat betrekking heeft op het gebied van vruchtbaarheid bij varkens en geiten. Hij houdt van hardlopen en is trainer bij voetbal+ in Wijchen. Van jongs af aan al een fanatiek carnavalsvierder. Begonnen bij zijn vriendenclub Krek Wak Wou, nu nog steeds actief, en verder mede oprichter van de Gevederde Vrienden, een club van oud-prinsen en adjudanten. Het bijzondere is dat Jan 23 jaar geleden ook al eens Prins was van het Schottelzakkenrijk. Doordat zijn moeder destijds tijdens de pronkzitting abrupt is overleden is hierdoor dat carnavalsjaar niet geworden zoals het voor een Prins zou moeten zijn. Daarom is het nu extra speciaal om het nog een keer over te mogen doen.

Als Adjudanten heeft hij gekozen voor Michiel en Frenk Zegers.  Michiel, 31 jaar, woont samen met Ilona en zij hebben 2 dochters, Ilvi en Rowi. Michiel is werkzaam bij loonbedrijf Rossen als alleskunner. Zijn hobby’s zijn formule 1, voetballen en genieten van zijn kinderen. In 2001 was Jan Prins van het Schottelzakkenrijk en Michiel was toen als 8 jarig jongetje Jeugdprins. Dus daarom is hij extra vereerd dat juist hij zijn adjudant mag zijn.

Zijn broer Frenk is de andere adjudant. Frenk, 36 jaar, is geboren en getogen in Dennenburg en sinds enkele jaren de buurman van de Prins. Hij is getrouwd met Claire en heeft een zoon van 2 jaar oud. Frenk is werkzaam als accountmanager bij VDL in Uden waar ze machines ontwikkelen voor de food industrie. Verder heeft hij  samen met Dorus een eigen bierbrouwerij. Hij heeft er al enkele jaren opzitten als lid van de Raad van 11 en keert nu dus weer terug bij De Schottelzakken.

Samen gaan zij met Pages, Raad van Velen en heel Over d’n Dam er een onvergetelijk jaar van maken. Want zoals hun motto luidt: ‘’Gin geknor en gemekker, di joar wordt veul Gekker’’.