Pronkzittingen 2022Nadat afgelopen jaar onze welbekende pronkzittingen geen doorgang konden vinden, gaan ze nu wel door! Een avond en een middag volop vermaak op het podium met entertainment en talent van eigen bodem. Natuurlijk wil je hier weer bij zijn!
Er zijn twee voorverkoopavonden:
Maandag 21 maart en Dinsdag 22 maart van 19.30 - 20.30 uur in Onder d'n Plag.
Een kaartje kost 10 euro.

Wij zoeken jou!


Wil jij graag op het podium staan, alleen, als duo of in een groep? Heb je een leuke act, sketch, dans of zang talent? Dan is onze pronkzitting commissie op zoek naar jou!

Meld je aan via pronkzitting@schottelzakken.nl of via het contactformulier op onze website.

Programma carnaval 2022

Wat zijn we blij dat we weer kunnen én mogen!


We trappen de vrijdag traditiegetrouw af op basisschool de vier heemskinderen waar dit jaar een heuse black light carnaval los zal barsten.

Vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur is weer bestemd voor de jeugdige carnavalsvierders t/m 15 jaar. In onze residentie Onder d'n Plag zullen zij gaan strijden voor de carnavals alleskunner!

De rest van ons programma wordt nader uitgelegd in losse nieuwsberichten.

We hopen dat we een programma neer hebben kunnen zetten die voor alle carnavalsvierders mooi zal zijn. Carnaval: een feest voor jong en oud!


Update carnaval!

Nog steeds is er veel onzekerheid betreffende komende carnaval,

maar wij zitten zeker niet stil!

De hoogste tijd voor een kleine update vanuit onze kant.

Dinsdag 15 februari zal er een nieuwe corona persconferentie plaatsvinden, een persconferentie waarbij hopelijk de nodige versoepelingen aangekondigd zullen worden wat van positieve invloed zal zijn voor het vieren van het mooiste feest van het jaar.

Achter de schermen werken wij als organisatie hard door aan verschillende scenario's waarbij er carnaval gevierd zal worden met de huidige maatregelen. Wij zullen dan met passende activiteiten komen zoals schoolcarnaval, en een Livestream met onder andere (muziek) bingo en DJ.

Maar natuurlijk hopen wij enorm, waarschijnlijk samen met de meeste van jullie op de broodnodige versoepelingen zodat we carnaval weer enigszins kunnen vieren zoals we gewend waren. Ook daarmee zijn we druk en kunnen we snel schakelen naar een fysiek carnavalsfeest! Wat onze plannen daarin zijn verklappen we nu nog niet. Daar is nog teveel onzekerheid voor. Maar weet, ALS de richtlijnen het toelaten zijn wij als Schottelzakken voorbereid op feestelijke activiteiten voor jong en oud!

Houdt onze sociale media kanalen en website in de gaten voor alle ontwikkelingen en nieuws!

Afgelasting optocht

Voor het tweede jaar op rij géén optocht door het Schottelzakkenrijk...


Met pijn in ons carnavalshart hebben wij helaas voor het tweede jaar op rij moeten besluiten om onze grote optocht op carnavalszaterdag

26 februari af te lassen.

Ondanks dat we op dit moment nog niet duidelijk hebben wat met carnaval de richtlijnen zijn omtrent corona, is het doorgaan van de optocht organisatorisch onmogelijk voor zowel ons als organisatie als van de meeste deelnemers.

Achter de schermen werken wij met onze commissies en vrijwilligers aan diverse scenario's en gaan we hoe dan ook met een programma komen deze carnaval. Hoe dit programma eruit zal gaan zien blijft nog even de vraag. Vanaf 1 februari hopen we hier meer uitsluitsel over te kunnen geven.

Hiervoor vragen wij jullie om onze website of sociale media kanalen in de gaten te houden.

Blijf gezond allemaal en hopelijk tot snel!


Impressie Rondom d'n Plag!

Met elkaar - Voor elkaar!

Bouw mee aan Rondom d'n Plag!

Met elkaar - Voor elkaar!


Door het kopen van obligaties wil stichting Onder d'n Plag een groot stuk grond kopen. Het kopen van meerdere certificaten mag, en kan ook als gebruikersgroep, vereniging of buurt aangeschaft worden. Na 5 jaar zal er een start worden gemaakt met het aflossen van de obligaties. De periode van aflossing beslaat 10 jaar. Ook de mogelijkheid tot het schenken van een geldbedrag of uitgelote obligaties wordt daarin betrokken. Als stichting Onder d'n Plag zien we in "Rondom d'n Plag" een geweldige kans om als gemeenschap en gebruikers nieuwe mogelijkheden voor ontmoeten, sport, kunst, cultuur en beleving te creeeren. Tevens geven we natuurontwikkeling hierin een serieuze plek. Zo bouwen we door aan een toekomstige vitale plek waarin alle geledingen van de gemeenschap nu, en in de verre toekomst gebruik van kunnen maken. Dit sluit ook aan bij het steeds meer lokaal denken. Mocht u geinteresseerd zijn in deelname aan dit project of aan de obligatielening, dan kunt u verdere informatie vinden via: .www.onderdnplag.nl/rondom


Pronkzittingen worden verzet!

Gezien de huidige corona maatregelen is het onmogelijk om ons welbekende PRonkzittingweekend te organiseren


Met pijn in ons hart hebben we als carnavals vereniging afgelopen week moeten besluiten om de pronkzitting in januari af te lasten vanwege de huidige situatie. Om de pronkzitting helemaal uit de agenda te halen vonden we op dit moment niet nodig, dit zou in het ergste geval altijd nog kunnen. Daarom hebben we besloten om de pronkzitting te verplaatsen naar het weekend van 26 maart.


We bakken ze weer bruin!

Ondanks alles gaan wij ook deze oudjaarsdag weer de allerlekkerste (gevulde) oliebollen en appelbeignets bakken.


U kunt de vers gebakken oliebollen, krentenbollen en appelbeignets zelf afhalen via de drive-in bij onze baklocatie. Deze is te vinden bij Camiel van Thiel aan de Hoogstraat in Deursen. We verzoeken u de Hoogstraat in te rijden aan de kant van Deursen. De kraam staat aan de linkse kant van de weg zodat de bestuurder zijn bestelling kenbaar kan maken, direct veilig kan betalen via pin, QR code of contant en we via het raampje De Oudjaarsdag Delicatessen direct kunnen meegeven. Dat alles natuurlijk Corona proof.

Dennis Vos is onze nieuwe hoogheid!

In onze bomvolle Residentie Onder d'n Plag kwam Dennis Vos tevoorschijn uit een olifantenpak!


Dennis, 25 jaar, is geboren en getogen in Over d’n Dam. Hij is werkzaam als monteur mechatronica bij Verhoeven in Oss. Vanaf zijn tweede levensjaar doet hij al mee in de optocht en later werd hij een van de kartrekkers bij carnavalsvereniging Warum is dè Nie bij het bouwen van hun grote praalwagens. In het verenigingsleven van Over d’n Dam kun je verder altijd een beroep op hem doen. Naast raadslid is de Demenaar sinds kort bestuurslid bij De Schottelzakken.

Daarnaast is hij momenteel leider van VESTA’19 4. In dat team speelt ook zijn rechterhand. Als adjudant koos hij namelijk Tom Rossen. Tom is een echt ‘carnavalskind’. Hij werd 24 jaar geleden geboren op carnavalsvrijdag, in het jaar dat zijn vader de prins was van het Schottelzakkenrijk. Dus hij is sinds zijn geboorte al besmet met het carnavalsvirus. In het dagelijks leven is hij thuis werkzaam bij loon- en grondverzet Rossen. Hij is ook al jaren fanatiek lid van cv Warum is dè Nie en helpt al jaren mee met het opbouwen van de praalwagens voor de optocht.


Hun motto is: Non stop, Vol d’r op.