Prins Johan's grote bingoshow!

Op zondag 14 februari organiseren wij de Prins Johan's grote online bingoshow!


Een online show met natuurlijk bingo, maar ook muziek van een DJ en volop entertainment.

Een show voor jong en oud, vanaf 16.00 s'middags

Bingokaarten zijn te koop voor slechts 6 euro (excl. 0.45 cent transactiekosten) Op een bingokaart staan maarliefst 3 ronde's en natuurlijk kun je net zo veel bingokaarten kopen als je zelf wilt. Met een bingokaart speel je de hele show mee, meer kaarten is meer kans op prijzen :) De gekochte loten ontvang je via de mail.

Bingokaarten koop je hier:

shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/de-schottelzakken-bingo-14-02-2021

Online carnavals pubquiz!

In samenwerking met Kwis op maat organiseren wij op carnavalsvrijdag 12 februari aanstaande een online pubquiz!


Aanmelden kan vanaf nu. Deelnemen kan in je eentje maar wellicht gezelliger ook in een team (houdt hierbij wel de geldende RIVM richtlijnen in acht).

Aanmelden kan door email met je teamnaam te sturen naar info@kwisopmaat.nl of door het sturen van een DM via de socialmedia kanalen van Kwis op maat:

www.facebook.nl/kwisopmaat

www.instagram.com/kwisopmaatEen corona-proof carnaval!

Ideeen en tips zijn welkom!


Het zijn enorm rare en onzekere tijden. Ook voor ons als carnavalsvereniging. Om carnaval 2021 niet ongemerkt voorbij te laten gaan hebben we een aantal leuke corona-proof ideeen om toch de nodige dun, zichtbaarheid en carnavalsgevoel te creeeren.

Mocht jij leuke een leuk idee, of goede tips hebben laat het ons vooral weten!


Bedankt voor uw stem!

De Rabobank clubsupport zit er weer op.

Graag willen wij iedereen bedanken die zijn of haar stem heeft uitgebracht op ons. 1 stem was maarliefst €5,12 waard. Mede dankzij jullie hebben wij een mooi bedrag mogen ontvangen.


Nieuw carnavalsseizoen.


Het zal voor de meeste niet als een verrassing komen, maar na goed overleg gisteravond binnen onze vereniging hebben ook wij met pijn in het hart besloten om dit jaar

geen 11-11 bal
geen prins(es) receptie
geen grote optocht te organiseren.

Wij zijn van mening dat het voor zowel organisatie als bezoekers niet verantwoord en niet leuk is om deze grote evenementen doorgang te laten vinden.

Wel zijn er een aantal erg leuke corona-proof evenementen bedacht die we nu verder uit gaan werken. houd hiervoor onze socialmedia kanalen en website in de gaten.

Uitslag van onze grote optocht!

Gezien de stormachtige weersomstandigheden was het lange tijd maar zeer de vraag of onze optocht door de straten van het Schottelzakkenrijk kon trekken.

Gelukkig waren de weergoden ons in de middag redelijk goed gestemd, zodat onze optocht, al was het wat met wat vertraging en met een hoogte beperking van 4 meter voor de grote wagens toch doorgang kon vinden.

Wij danken alle deelnemers en vrijwilligers voor hun flexibiliteit en inzet.

Ook danken wij het in grote getalen gekomen publiek langs de route!

Hieronder de complete uitslag van onze optocht:


Rondbrengen carnavalskrant.


Zaterdag 8 februari a.s. zal onze Prins Johan d'n Urste, Adjudante Eline, pages Evi en Lieke, het bestuur en Raad van velen weer bij u langs komen om onze carna­valskrant aan te bieden.


Vanaf 10.00 uur trekken wij door de straten van het Schottelzakkenrijk om de carnavalskrant bij iedereen aan te bieden. Ook zullen wij bij onze buitendorpse leden langs de deuren gaan.

Een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd, deze kan in de collectebus worden gedaan. De opbrengst van deze vrijwillige bijdragen komt geheel ten goede van de verschillende carnavalsactiviteiten in ons Schottelzakkenrijk.


Mocht u onverhoopt niet thuis zijn wanneer het krantje wordt rondgebracht, dan zullen wij nogmaals langskomen, daarna kunt u altijd contact met ons opnemen middels het contactformulier op deze website.


Alvast bedankt voor uw gulle gave!


Met carnavaleske groeten en tot zaterdag 8 februari a.s.
Publiek pronkzitting Schottelzakken

heeft alle aandacht.


DEMEN - In een uitverkochte zaal van gemeenschapshuis Onder de Plag genoten de bezoekers zaterdag van een leuke en mooie pronkzitting. CV De Schottelzakken uit de kernen van Over d'n Dam slaagt er elk jaar er weer in om een gedegen pronkzitting te brengen.


De aandacht voor de optredens is zonder meer goed. Ligt dit aan de luisterdicipline of aan de kwaliteit van het gebodene?

Waarschijnlijk is het een mix van beide.

Drumband Dedico en Lotte Dans zijn elk jaar van de partij. De eerste weet met gekleurde blikken en tonnen een aardig stukje muziek voor te schotelen.

Vliegveld

Henri en Kim kruipen in de huid van verkeersleiders van airport Over d'n Dam. We zijn in het jaar 2050 en geplande windmolens zijn er uiteindelijk niet gekomen. In plaats daarvan is er een vliegveld. De twee opgeleide verkeersleiders loodsen in een vreemd soort Engels de eerste kist binnen.De gebruikte termen uit de conversatie zijn ‘vertalingen’ die de bezoekers regelmatig laat lachen. Op het scherm is de landing te zien en uiteindelijk komt het eerste ‘vliegtuig’ in de zaal van het gemeenschapshuis terecht.

Yoga Jetje

Riette van der Heijden , als enige in een ton, was Yoga Jetje. Ze heeft allerlei plannen. De parochiekerk van Deursen moet met hulp van plaatselijke ondernemers en een crowdfundingactie een andere invulling krijgen. Tijdens het ontvouwen van de plannen krijgen inwoners een flinke sneer.

De Feestneuzen (foto) als een groot gospelkoor en de twee dames Kim en Iris van ‘Ziggo’ brengen enthousiasme in de zaal. Zeker als ‘Ziggodames’ de gezelligheid gaan peilen. Met kleine fragmenten muziek slaat de vonk over. De Stadsraad van Pomperstad en de Ravenna's dansen zelfs op tafels.

De broer van de Prins en wat vrienden gaan op zoek naar een vrouw voor hem, omdat hij nog steeds als vrijgezel door het leven gaat...

Geen clubje

De Schottelzakken hebben nog geen clubje van oud prinsen en adjudanten. De toerschouwers krijgen een kijkje in de kelder van het gemeenschapshuis waar de oud heersers geconserveerd staan onder een dikke laag stof en bedekt met een wit laken . Twee collega heersers van het Schottelzakkenrijk gaan met bloemenspuit en plumeau weer tot leven brengen.

De mannen en vrouwen onder de wiitte lakens blijven in hun rol als met de bloemenspuit en plumeau gereinigd worden. Het genootschap ‘Gevederde Vrienden’ is nu een feit en zal zich in de toekomst van zich laten horen.


De leuke afsluiting is voor de jongste artiesten. De debuterende vrienden en vriendinnengroep van CV Ut is Alt Wa krijgt als vrolijke schoolklas de les. Hoe word je Prins? Een lange polonaise aan het eind van deze les is het gevolg.

Dit beloofd een goede toekomst voor de pronkzittingen in Over d'n Dam.