Nieuws


Laatste nieuws:


Johan vd Horst komt tevoorschijn als de nieuwe heerser

van het Schottelzakkenrijk

Prins Johan d´n Urste, 23 jaar oud, is geboren en getogen in Deursen-Dennenburg. Hij werkt als afstuderende leerkracht op basisschool De Vijfmaster in Veghel. Verder is hij actief betrokken bij verschillende horecagelegenheden in de buurt en zet hij zich in als vrijwilliger bij het Vijfsterrenfeest. Carnaval is bij hem met de paplepel ingegoten. Als fanatieke wagenbouwer van carnavalsgroep C.V. Warum is dé Nie is hij groot geworden in de bouwschuur welke staat bij zijn ouderlijk huis.

Als Adjudante heeft hij Eline van Lieshout gekozen. Al vanaf de kleuterschool zijn zij beste vrienden en dus was de keuze snel gemaakt. Eline, 25 jaar oud, is ook geboren en getogen in Over d’n Dam. Zij is werkzaam bij de thuiszorg van Interzorg in Oss. Verder is ze betrokken bij vrijwilligerswerk in het dorp. Carnaval zit ook bij haar in het bloed, ze is maar liefst 3x jeugdprinses geweest van de Schottelzakken. Ook is ze al vele jaren actief bij dezelfde carnavalsgroep als de Prins.

Samen met de pages Evi en Lieke gaan zij er weer een ‘ontiegelijk’ mooi jaar van maken in, volgens eigen zeggen, de mooiste baan van Over d’n Dam met als motto: ‘Neemt ’t nie te zwaar, mi carnaval leven wij lam & gelukkig’.
Uitslag van onze grote optocht!

Uitslag van onze grote optocht!


Wagens minoren: 1. Clowntje , cv de Loltrappers. 2. Carnavalfestival, cv. Ut kumt niet zo nauw. 3. Pomperswat beschermers van Pomperstad, cv Gas er op.

Groepen junioren: 1. Na het Hooghuis wordt het een lange reis naar het voortgezet onderwijs, Pompergirls. 2. We schillen nie veul, Toet er niet toe. 3. Emoij, De Hyperboys.

Wagens junioren: 1. De Nachtgravers bestaan 44 jaar, cv De Deurdouwers. 2. Olympische Winterspelen, cv Bende Gek. 3. Piraten, cv Da ken tog nie.

Individuelen senioren: 1. Urste worde da's pas unne stunt, cv 't Is wa. 2. De Koffermeisjes, De Koffermeisjes. 3. Twee Jos Brinkies en unne, Communicerende vaten.

Groepen senioren: 1. Zorg en onderwijs, wie heeft de touwtjes in handen, cv Warum is de nie. 2. 11 jaar Schottelsletten, De Schottelsletten. 3. Wij kijken reikhalzend uit naar het feest van Prins Ruud, Dames van de raad eens.

Wagens senioren: 1. Na 11 jaar wagens bouwen, kunnen we carnaval als topsport beschouwen, cv 't Kumt goed. 2. Wij graven al 44 jaar naar goud, cv Nie Mouwe mar bouwe. 3. Madagacar, cv Effe wachten.