Nieuws


Laatste nieuws:


Geslaagde Pronkzittingen achter de rug!


We mogen weer terug kijken op een meer dan geslaagd Pronkzitting weekend.

De pronkzitting in onze residentie Onder d'n Plag in Demen had hetzelfde goede niveau als andere jaren. De editie van dit jaar had in Jacques de Vocht een debutant als presentator.

Met zo'n 12 optredens van eigen bodem was het weer een lekker druk en vol programma.

Muziekgroep Dedico, in een vrij kleine samenstelling , liet in de Krattenpolka prinses Rowena en adjudant Marieke en de Raad van Velen meespelen met kratjes lege bierflesjes.

Camiel van Thiel is in Demen niet weg te denken. In de act met de drie schaftende bouwvakkers was zijn rol duidelijk waarneembaar. In de slotact van de avond wist Camiel de toeschouwers te boeien met zijn relaas van Nico, de kickboxer . Als een echte ‘fighter’ bewoog hij over het toneel en strooide met woordgrappen.


Dans was er van Lotte Dans en de Little D-dansers. Voor deze laatste komt het einde .

Voorzitter Ronald van Weijenburg zette de groep en hun begeleiders in het zonnetje.
Prinses 2018/2019!

DEMEN - Twee vrouwen gaan dit jaar voorop bij het carnaval in Demen en buurdorpen. Prinses Rowena en adjudante Marieke gaan de kar trekken bij carnavalsvereniging De Schottelzakken

De vrouwen kwamen zaterdag tevoorschijn bij de druk bezochte prinsonthulling in gemeenschapshuis Onder d’n Plag.

Prinses Rowena van de Rijdt (28) woont in Demen en is al enkele jaren nauw betrokken bij het carnaval in het Schottelzakkenrijk, waartoe ook Deursen, Dennenburg, Dieden en Neerlangel behoren. Adjudante Marieke Schonenberg (33), oud-Demense, is naar Ravenstein verhuisd maar viert carnaval gewoon nog waar haar roots liggen.

Het is de tweede keer dat de Schottelzakken een vrouw als prins hebben. Tanja Vos was in 2000 de eerste.