Nieuws


Laatste nieuws:


Johan vd Horst komt tevoorschijn als de nieuwe heerser

van het Schottelzakkenrijk

Prins Johan d´n Urste, 23 jaar oud, is geboren en getogen in Deursen-Dennenburg. Hij werkt als afstuderende leerkracht op basisschool De Vijfmaster in Veghel. Verder is hij actief betrokken bij verschillende horecagelegenheden in de buurt en zet hij zich in als vrijwilliger bij het Vijfsterrenfeest. Carnaval is bij hem met de paplepel ingegoten. Als fanatieke wagenbouwer van carnavalsgroep C.V. Warum is dé Nie is hij groot geworden in de bouwschuur welke staat bij zijn ouderlijk huis.

Als Adjudante heeft hij Eline van Lieshout gekozen. Al vanaf de kleuterschool zijn zij beste vrienden en dus was de keuze snel gemaakt. Eline, 25 jaar oud, is ook geboren en getogen in Over d’n Dam. Zij is werkzaam bij de thuiszorg van Interzorg in Oss. Verder is ze betrokken bij vrijwilligerswerk in het dorp. Carnaval zit ook bij haar in het bloed, ze is maar liefst 3x jeugdprinses geweest van de Schottelzakken. Ook is ze al vele jaren actief bij dezelfde carnavalsgroep als de Prins.

Samen met de pages Evi en Lieke gaan zij er weer een ‘ontiegelijk’ mooi jaar van maken in, volgens eigen zeggen, de mooiste baan van Over d’n Dam met als motto: ‘Neemt ’t nie te zwaar, mi carnaval leven wij lam & gelukkig’.
Geslaagd Pronkzittingweekend

We mogen weer terug kijken op een meer dan geslaagd Pronkzitting weekend.

De pronkzitting in onze residentie Onder d'n Plag in Demen had hetzelfde goede niveau als andere jaren. De editie van dit jaar had in Jacques de Vocht een debutant als presentator.

Met zo'n 12 optredens van eigen bodem was het weer een lekker druk en vol programma.

Muziekgroep Dedico, in een vrij kleine samenstelling , liet in de Krattenpolka prinses Rowena en adjudant Marieke en de Raad van Velen meespelen met kratjes lege bierflesjes.

Camiel van Thiel is in Demen niet weg te denken. In de act met de drie schaftende bouwvakkers was zijn rol duidelijk waarneembaar. In de slotact van de avond wist Camiel de toeschouwers te boeien met zijn relaas van Nico, de kickboxer . Als een echte ‘fighter’ bewoog hij over het toneel en strooide met woordgrappen.

Dans was er van Lotte Dans en de Little D-dansers. Voor deze laatste komt het einde .

Voorzitter Ronald van Weijenburg zette de groep en hun begeleiders in het zonnetje.