Nieuws


Laatste nieuws:


Geslaagde Pronkzittingen achter de rug!


We mogen weer terug kijken op een meer dan geslaagd Pronkzitting weekend.

De pronkzitting in onze residentie Onder d'n Plag in Demen had hetzelfde goede niveau als andere jaren. De editie van dit jaar had in Jacques de Vocht een debutant als presentator.

Met zo'n 12 optredens van eigen bodem was het weer een lekker druk en vol programma.

Muziekgroep Dedico, in een vrij kleine samenstelling , liet in de Krattenpolka prinses Rowena en adjudant Marieke en de Raad van Velen meespelen met kratjes lege bierflesjes.

Camiel van Thiel is in Demen niet weg te denken. In de act met de drie schaftende bouwvakkers was zijn rol duidelijk waarneembaar. In de slotact van de avond wist Camiel de toeschouwers te boeien met zijn relaas van Nico, de kickboxer . Als een echte ‘fighter’ bewoog hij over het toneel en strooide met woordgrappen.


Dans was er van Lotte Dans en de Little D-dansers. Voor deze laatste komt het einde .

Voorzitter Ronald van Weijenburg zette de groep en hun begeleiders in het zonnetje.
Pronkzitting weekend méér dan geslaagd!

Dankzij het werk van veel vrijwilligers en de inzet van de vele artiesten is er ook dit jaar weer een pronkzitting van hoge kwaliteit neergezet.

De kinderen Rien (Henri Brands) en Fien (Suzanne Kuijpers) luisteren ademloos naar een sprookje voorgelezen door hun moeder (Ellen Megens).Op heel subtiele wijze wordt in het verhaal de hele geschiedenis van het niet doorgaan van de fusie verteld. De toeschouwers luisteren ademloos en lachen en een enkele keer klinkt er applaus. Hoewel de naam van de hoofdpersoon nergens genoemd werd , kon iedereen Martin Jan van Mourik ontdekken. 

Prins Reinout XXlll (Bernard Brands) had een aantal onderscheidingen. Bovenal sprak hij optimistische woorden. ,,Het gaat goed komen met de fusie", sprak hij. Hij ziet zich als een bruggenbouwer. Als inwoner van Over D'n Dam en voormalig deelnemer aan de pronkzitting in Demen kreeg hij de sympathie van de uitverkochte zaal. 

Kim en Iris als de twee Heemskinderen roddelden er op hun rose bankje flink op los. Het meegenomen snoepgoed lieten ze zich goed smaken. Uiteraard was er dans, van de allerkleinsten tot het bijna proffesionele optreden van Lotte Dans. Dedico is elk jaar wel van de partij en speelt op een solide wijze. Camiel van Thiel presenteerde de pronkzitting en deed dit alles in een rijmvorm. Hij schudde de aankondigingen als het ware zo maar uit zijn mouw.