nieuws


Laatste nieuws:


Uitslag van onze grote optocht!


Wagens minoren: 1. Clowntje , cv de Loltrappers. 2. Carnavalfestival, cv. Ut kumt niet zo nauw. 3. Pomperswat beschermers van Pomperstad, cv Gas er op.

Groepen junioren: 1. Na het Hooghuis wordt het een lange reis naar het voortgezet onderwijs, Pompergirls. 2. We schillen nie veul, Toet er niet toe. 3. Emoij, De Hyperboys.

Wagens junioren: 1. De Nachtgravers bestaan 44 jaar, cv De Deurdouwers. 2. Olympische Winterspelen, cv Bende Gek. 3. Piraten, cv Da ken tog nie.

Individuelen senioren: 1. Urste worde da's pas unne stunt, cv 't Is wa. 2. De Koffermeisjes, De Koffermeisjes. 3. Twee Jos Brinkies en unne, Communicerende vaten.

Groepen senioren: 1. Zorg en onderwijs, wie heeft de touwtjes in handen, cv Warum is de nie. 2. 11 jaar Schottelsletten, De Schottelsletten. 3. Wij kijken reikhalzend uit naar het feest van Prins Ruud, Dames van de raad eens.

Wagens senioren: 1. Na 11 jaar wagens bouwen, kunnen we carnaval als topsport beschouwen, cv 't Kumt goed. 2. Wij graven al 44 jaar naar goud, cv Nie Mouwe mar bouwe. 3. Madagacar, cv Effe wachten.

Pronkzitting weekend méér dan geslaagd!

Dankzij het werk van veel vrijwilligers en de inzet van de vele artiesten is er ook dit jaar weer een pronkzitting van hoge kwaliteit neergezet.

De kinderen Rien (Henri Brands) en Fien (Suzanne Kuijpers) luisteren ademloos naar een sprookje voorgelezen door hun moeder (Ellen Megens).Op heel subtiele wijze wordt in het verhaal de hele geschiedenis van het niet doorgaan van de fusie verteld. De toeschouwers luisteren ademloos en lachen en een enkele keer klinkt er applaus. Hoewel de naam van de hoofdpersoon nergens genoemd werd , kon iedereen Martin Jan van Mourik ontdekken. 

Prins Reinout XXlll (Bernard Brands) had een aantal onderscheidingen. Bovenal sprak hij optimistische woorden. ,,Het gaat goed komen met de fusie", sprak hij. Hij ziet zich als een bruggenbouwer. Als inwoner van Over D'n Dam en voormalig deelnemer aan de pronkzitting in Demen kreeg hij de sympathie van de uitverkochte zaal. 

Kim en Iris als de twee Heemskinderen roddelden er op hun rose bankje flink op los. Het meegenomen snoepgoed lieten ze zich goed smaken. Uiteraard was er dans, van de allerkleinsten tot het bijna proffesionele optreden van Lotte Dans. Dedico is elk jaar wel van de partij en speelt op een solide wijze. Camiel van Thiel presenteerde de pronkzitting en deed dit alles in een rijmvorm. Hij schudde de aankondigingen als het ware zo maar uit zijn mouw.